Derslerimiz

KİL VE ÇAMUR ATÖLYESİ

Kil ve çamur insanın ellerinde kolayca biçimlendirebildiği, bilgi, yetenek ve isteklerinin yansımasına yardımcı olacak biçimleri oluşturabildiği bir malzemedir.

Kil ve çamur çalışmaları çocuklarımızın bilek ve parmak kaslarının gelişmesine, daha koordineli bir hareket kabiliyetine sahip olmasına, el ve göz koordinasyonunun kuvvetlenmesinde büyük rol oynar.Kendi dünyası ve çevresi ile ilgili gözlemlerini ve duygularını anlatırken üretici olmanın mutluluğunu yakalar. Öğrencilerimiz kil ve çamur sanatını yaşayarak tanırlar ve hayal ettikleri eserin kalıcılığından zevk alırlar.

MÜZİK VE RİTİM ATÖLYESİ

Müzik,sesi ve sessizliği araç edinen sanat biçimidir.Ritim,çeşitli aletlere vurarak çıkarılan, düzenli ve akıcı seslerin oluşturduğu bütündür.

Müzik,çocuklarımızın estetik duygularını geliştirir.Hayal gücünü destekler.Müzik dinleyen çocuklarda ritim duygusu gelişir.Çocuğun sosyalleşmesine ve arkadaş grubuna dahil olmasına aracılık eder.Çocuğunuz müzik sayesinde duygularını daha rahat ifade eder.Ritim eğitimiyle, çocukta gelişen ritim duygusu güven duygusunun gelişimine katkıda bulunacağı gibi, denge, dikkat, tepki, büyük ve küçük kaslarının gelişimine de katkıda bulunur. Böylece ritim, çocuğun el, kol, ayak, baş, göz ve beden gibi vücut organları arasında koordinasyon sağlanmasına, hareketlerinde çeviklik ve incelik kazanmasına yardımcı olmaktadır.

SATRANÇ

Siyah beyaz renkli ve altmış dört kareli bir tahta üzerinde, yine siyah ve beyaz renkli, değerleri ve adları değişik olan on altışar taşla iki kişi arasında oynanan bir düşünce oyunudur.

Olaylar karşısında hızlı ve doğru düşünebilmeyi sağlar.Zamanı en iyi şekilde kullanmayı öğretir.Kazanmak için bazı kayıpların gerekli olduğunu kavramayı sağlar.Kazanmak için tek bir yolun olmadığını,kazanca giden yolları  bulmayı öğretir.Görsel zekayı geliştirir.Özgüveni arttırır.Tüm dikkatini bir yerde toplamayı öğretir.

İNGİLİZCE

Siyah beyaz renkli ve altmış dört kareli bir tahta üzerinde, yine siyah ve beyaz renkli, değerleri ve adları değişik olan on altışar taşla iki kişi arasında oynanan bir düşünce oyunudur.

Olaylar karşısında hızlı ve doğru düşünebilmeyi sağlar.Zamanı en iyi şekilde kullanım

Küçük yaşlarda ikinci bir dili öğrenmeye başlayan çocuklar, hayatlarının ilerleyen dönemlerinde üçüncü, dördüncü dili öğrenmeye çalıştıklarında aynı doğal öğrenme yeteneklerini kullanırlar.

Çocukları “yabancı” değil “yeni” bir dil ile tanıştırmak.İngilizce ’ye dair pozitif bir tutum geliştirmelerini sağlamak.Yeni bir dilin kazanımını uzun süreli ve kalıcı kılmak.Bu süreçte tüm duyuların aktif olarak kullanılmasını sağlamak ve çocuklarımızın aynı zamanda birer dünya insanı olarak yetişmesine katkıda bulunmak hedeflerimizin başında gelir.ayı öğretir.Kazanmak için bazı kayıpların gerekli olduğunu kavramayı sağlar.Kazanmak için tek bir yolun olmadığını,kazanca giden yolları  bulmayı öğretir.Görsel zekayı geliştirir.Özgüveni arttırır.Tüm dikkatini bir yerde toplamayı öğretir.

WALDORF

WALDORF eğitim yaklaşımı 1919 yılında Rudolf Steiner tarafından geliştirilmiştir. Waldorf yaklaşımı eğitimi bir sanata dönüştürmeyi amaç edinen bütüncül bir yaklaşımdır.Çocukların sosyal,duygusal,ruhsal,ahlaki,fiziksel ve zihinsel açılardan dengeli bir biçimde ve çok yönlü olarak gelişebilmesini amaçlar. Çocukların bireyselliğini , özgüvenlerini ve bütünlüğünü desteklemeye ayrıca önem verilir.Çocukların birbiriyle rekabet etmektense birbirlerine saygı duyarak , yardımlaşarak toplumsal aidiyet duygusu edinmeleri teşvik edilir.

Çocuk eğitim için , eğitim çocuk içindir. Waldorf eğitim sisteminin temel felsefesidir.Öğrenci merkezli bir eğitim uygulanır.Başarı baskısı yoktur,başarı özgürlüğü vardır

DRAMA

Drama çocukların yaşantı yoluyla öğrenmelerini sağlayan, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını destekleyen bir sanat dalı ve çocuğun yaparak yaşayarak öğrenmesinde etkili bir eğitim yöntemidir.

Öğrenciler drama ile gelecekte yaşayacakları rolleri, karşılaşacakları olaylar karşısında nasıl davranmaları gerektiğini yaşayarak öğrenirler. Kimi zaman nesli tükenmiş bir hayvana can verir, kimi zaman maceralı bir yolculuğa çıkarlar, kimi zaman da zaman da yolculuk yapıp en sevdikleri yere gidebilirler. Çocukların hayal gücünü, hislerini ve düşüncelerini geliştirmesine katkıda bulunan drama bir grup olarak beraber çalışabilme, kendisini ve başkalarını anlayabilme, kendisine güven duyma ve karar verebilme, dil ve iletişim becerilerini geliştirmektedir.

FEN VE DOĞA ETKİNLİKLERİ

Okul öncesi dönemdeki çocuklar meraklı, araştırıcı ve sorgulayıcıdırlar. Çocukların bu yöndeki gelişimlerini destekleyen etkinliklerden biri de ‘Fen ve Doğa Etkinlikleri’dir.

Bu etkinlikler sayesinde çocuklar, sözel iletişim becerilerinin gelişmesi, bağımsız düşünme ve yorumlama yeteneklerinin gelişmesi, zihinsel bakımdan uyarılmaları, çevreye karşı daha duyarlı hale gelmeleri gibi alanlarda desteklenmektedirler. Okul öncesi dönemde çocuklara araştırabilecekleri, neden-sonuç ilişkisini görebilecekleri ve tahminlerde bulunabilecekleri bir eğitim ortamı hazırlamak oldukça önemlidir.

SANAT ATÖLYESİ

Çocukların duygu, düşünce ve izlenimlerini anlatabilme yeteneklerini ve yaratıcılık gücünü estetik bir düzeye ulaştırma amacıyla yapılan tüm eğitim çalışmalarıdır.

Sanat etkinlikleri, çocukların çevrelerine karşı duyarlı olmalarına, hayal güçlerini kullanabilmelerine, kendilerini ifade edebilmeyi öğrenmelerine, motor becerilerinin gelişimlerine, bağımsızlıklarını geliştirerek, kendilerine olan güvenlerini artırmalarına yardımcı olacaktır.

DEĞERLER EĞİTİMİ

Değerler, aklın ve kalbin birlikte uyum içinde olması şeklinde tanımlanabilir. Değerler toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır.

Bireyi, aileyi, yaşadığımız toplumu ve dünyayı tehdit eden risk ve sorunların çözümünde, toplumsal yaşantımızın temel yapısını oluşturan milli, manevi, sosyal, ahlaki ve kültürel değerlerimizden olan; Yardımlaşma,Dürüstlük,Dayanışma,Sevgi,Hoşgörü,Saygı,Misafirperverlik,Duyarlı olma, Vatanseverlik,Adil olma, Doğruluk ,Paylaşımcı olma, İyilik, Çalışkanlık, Temizlik, Vefalı olma v.b gibi kazanımları öğrencilerimize kazandırmak amacıyla yapılan çalışmalardır.

KODLAMA

Kodlama eğitimleri öğrencilerin sebep-sonuç ilişkisini iyi kavrayabilmeleri ve bu sayede algoritma mantığını edinebilmeleri için planlanmış eğitimlerdir.

Analitik düşünme becerileri kazandırır.Olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlar.Yaratıcı düşünmesine yardımcı olur.Problem çözme yeteneğini artırır.Sistematik düşünmesini sağlar.Makinelerin çalışma mantığını kavramasına yardımcı olur.

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ

Türkçe dil etkinliklerinde uygulanan günlük hayatta ki nesne ve olaylar hakkındaki sohbetler, sözcük oyunları, tekerlemeler, şiirler, bilmeceler, parmak oyunları, hikaye, öykü kitabının okunuşunu izleme,kitabı sağdan sola çevirme gibi etkinlikler görsel okumanın gelişmesi, renkleri ayırt edebilme, görsel-işitsel hafızanın gelişmesi, el-göz koordinasyonu gibi okuma öncesinde gerekli olan becerilerin gelişmesinde önemli rol oynar.

Türkçeyi düzgün kullanmasını, sesleri çıkarabilmesini, farklı söz dizimsel yapıları anlama ve kullanılmasını, dinleme becerilerini kazanmasını, duygu ve düşüncelerini sözel ve sözel olmayan yollarla ifade etmesini, ses tonunu ayarlamasını ve sözcükleri doğru üretmesini sağlamaktır.

ÇİFTÇİ ÇOCUK ATÖLYESİ

Çocukların yaparak, yaşayarak ve en önemlisi hissederek öğrenmesine olanak tanıyan çalışmalardır. Çocukların kendilerinin tasarlayarak oluşturduğu, okul sahası içerisinde yer alan ve üzerinde çeşitli ürünlerin yetiştirildiği, planlı programlı bahçe tarımı faaliyetleridir.

STEM

STEM, Science, Technology, Engineering ve Math’in (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) kısaltılması olan bir kelimedir. .
STEM felsefesi; araştırarak, problem çözerek ve sorular sorarak öğrenen okul öncesi dönemi çocuklarının birer araştırmacı olarak doğduğunu savunmaktadır. Dahası, programlar; model açısından sarmal yaklaşımdadır ve de eklektiktir. Gelişim düzeyleri, ilgi alanları ile ihtiyaçlarına göre; tüm alanlarda çocukları geliştirmeyi amaçladığından dolayı, ilerleyici bir özelliğe sahiptir.

EKOLOJİ

Ekoloji, doğada yaşayan canlıların birbirleriyle ve yaşanılan çevre ile ilişkilerini inceleyen bilim dalıdır.

Okulöncesi eğitimde ekolojik konu olarak; insanlar, hayvanlar, bitkiler, dağlar, kayalar, denizler, toprak, yer yüzü, uzay, ısı, güneş ve ay hakkında konular işlenir. Çocuklar doğada eğitim esnasında güneşin yaydığı ışık ve ısıyı, kayaların şekillerini, hayvanların davranış ve şekillerini, ağaçların yapraklarını, rüzgârın hızını, denizi, batma ve yüzme gibi birçok olaya şahit olup anlamaya çalışır.

JİMNASTİK

Jimnastik, vücudun düzenli hareketler ile fizik yapısını geliştirmeyi sağlayan spor biçimidir.

Kas kemik yapısının kuvvetlenmesi,sinir-kas koordinasyonunun mükemmel seviyeye ulaşabilmesi, bedenlerini daha bilinçli bir şekilde kullanabilme ve esneklik kazanabilme, daha sosyal ve dışa dönük bireyler, hiperaktif  çocuklarda daha sakin davranış durumu, duruş bozukluklarının düzeltilebilmesi, denge sorunu yaşayan çocuklarda olumlu yönde ilerleme,iletişim kuramayan çocuklarda sosyalleşebilme gibi gelişim göstermektedir.

GELENEKSEL MİLLİ OYUNLAR

Uzun yıllar devam ede gelen bir gelenek halinde, oynanan Türk halk oyunlarıdır.

Çocuk oyunda üstlendiği ana-baba, kız-erkek çocuk gibi rollerle cinsel kimliğini kazanır. Oyun, çocuğun kendine güven, kendini denetleme, çabuk karar verme, işbirliği yapma, doğruluk ve disiplin gibi kişisel ve toplumsal alışkanlıklar kazanmasında en etkili bir yöntemdir. Çocuklar oyun oynarken, diğer insanlarla iletişim kurmayı, gözlem, işbirliği yapmayı ve yardımlaşma duygularını geliştirir. Çocuklar oyunlar yoluyla, bir gruba ait olmayı, o grubun bir parçası olmayı, grup içerisinde sorumluluk alarak iş yapmayı, grup üyeleri ile birlikte işbirliği yapmayı da öğrenebilir.

AŞÇI ÇOCUK ATÖLYESİ

Öğrencilerimizin mutfakta olması, pişirmeyi öğrenmesi, yiyecekleri, tatmaları duyularının gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Böylelikle ince kas koordinasyonu psiko-motor gelişimi ve beslenme sorunları karşısında çözümler üretme gibi unsurları da kazandırmak temel amacımızı oluşturmaktadır. Öğrencilerimiz, atölyede bir yandan yemek yapmayı öğrenirken, bir yandan da öz bakım becerilerini destekleyici temel aktiviteleri gerçekleştiriyorlar. Bunları yaparken de hem yemek kültürümüzle, sofra adabımızla hem de en önemlisi “israf, kanaat, şükür” gibi temel kavramlarla daha yakından tanışıyorlar.

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Okumaya yazmaya hazırlık çalışmalarında edinilen temel bilgi ve beceriler yoluyla bilişsel faaliyetler artmaktadır.

Bu çalışmalar çocuğun akıl yürütmesine, algısal yeteneğini geliştirmesine ve çeşitli kavramları geliştirmesine temel hazırlamaktadır. Çocuğun okuma becerisini kazanmasında en etkili yöntemin, ses birimleri ve bu birimleri temsil eden yazılı semboller arasındaki ilişkiye dikkat çeken çalışmalar olduğu kabul edilmektedir.

MATEMATİK ETKİNLİKLERİ

Okul öncesi döneminde matematik etkinlikleri objeleri keşfederek sınıflandırma, eşleştirme, karşılama, sıralama yapmalarını, sayıları ve sayılara bağlı ölçme niteliklerini anlamaya başlamalarını sağlamayı amaçlar. Çocuklar matematiğin önemini kavrama yeteneğine sahip olup, öğrendiklerini yaşam içerisine adapte ederler.

REHBERLİK VE DANIŞMANLIK BİRİMİ

Özel Asil Çocuk Rehberlik ve Danışmanlık Birimi olarak; çocuklarla iletişim kurmanın tek yolu olan sevgi ile dünyalarına giriyoruz. Çocuğun yaşantısındaki güçlü değişkenlerin (aile, okul) birbirinden haberdar olmasını, ortak amaç için doğru hareket edilmesini, gidilecek yönün belirlenmesini, çocuğun gelişiminin izlenmesini, ihtiyaçlarının tanınmasını sağlamaktayız.

Okul öncesinde rehberlik ve danışmanlık, çocuğun; duygusal, zihinsel, fiziksel, sosyal gelişiminin boyutlarını desteklemek için eğitim sürecinde aktif olarak rol alır.

DÜNYA ÜLKELERİ

Öncelikli hedefimiz 8 Milyar farkındalığı oluşturmaktır için her türlü ayrımcılıktan uzak bir şekilde, önyargıları kırarak 8 Milyar insanı tanımak için, Dünyada dostça yaşayabilmek için, inancımızı tüm insanlara ulaştırmak için, “BENİM ADIM 8 MİLYAR ” diyerek ülkeleri tanıyoruz